Ача сачĕнче чăваш чĕлхине вĕрентес ĕçре юмахсемпе халапсем пысăк вырăн йышăнаççĕ

Ача сач.нче  чёваш ч.лхине в.рентес .=ре юмахсемпе халапсем   пысёк вырён йышёна==.

Чёваш халёх.ш.н чи хакли вёл - чёваш юман. пек =ир.п те патвар: вутти пекех х.р\лл. те вёйлё: хёмли пек хёватлё та хаяр: т.рри пек паха та илемл.: асамлё та ытарлё: юрри пек к.в.лл. те янравлё: =еп.=: вёрманн. пек пуян: хир. пек у=ёмлё: т.рл. йывёрлёх витер тухса паянхи кунчченех упранса юлайнё тёван ч.лхи? «Тёван ч.лхе- халёхён аваллёх.:тёван ч.лхе- халёхён сумлё та телейл. малашлёх»:- тен. Г?Ф? Волков академик?

«Т.нчере: т.р.ссипе: п.ртен- п.р вил.мс.р япала кёна пур: вёл- этем ч.лхи»:- паллёртать философи наукисен  доктор. Михаил Желтов  Ахальтен мар чёваш =ынни =апла юрлать% «+ак т.нчере м.н юлать; М.н кала=нё - =ав юлать»? +ын сёмах. пин =ула?

Психологсен шухёш.пе ачасене в.рентмелли чи лайёх вёхёт- в.сем 2-8 =улта пулни? Эп. =ак чёваш ч.лхине в.рентессипе интересленн. май: ёна м.нле тата хё=ан лайёхрах в.рентмеллипе кёскёлантём? Сёмахран п.ч.к ачасене чёваш ч.лхине в.рентн. чухне чёвашла сёвёсем: юмахсем итлеттерни паха? Ачасене тёван ч.лхепе кала=ма хёнёхтарасси аслисен тив.=.? +авна май чёваш сёвисене диск =ине =ыртарса ашш.-амёшесене ачасемпе пёрле итлеме с.нт.м? Ача ашш.- амёш.н тёван ч.лхипех =уралать? +авёнпа та п.р ч.лхепе =уралнё чи  малтан ют ч.лхене в.рентни ача чунне =.м.рниех пулать?

Чёвашран =уралнё ачана чёвашлах в.рентесч.: вырёсла: акёлчанла: япунла кайран та  в.рен. вал?

Ман шутпа ч.лхене т\рех в.рентме =ук? Ёна ёша хывасси: майепен пурнё=ламалла? Т.слехрен: ачана т\рех ик. ч.лхепе кала=тарма хёнёхтарни те вырёнлах мар? Ч.лхене в.ренессине май.пен пурна=ламалла?

Юмах ч.лхи =ёмёл та ёнлануллё: =ыпё=уллё?  +ав вёхётрах т.л.нмелле илемл.: ытарлё? Юмахсенче в.рентсе калани чылай: т.сл.хрен вёл ваттисен сёмах.семпе:  каларёшсемпе   пуян? «,=пе ĕ=ĕн тĕлĕ пур: кашни ĕ=ĕн йĕрки пур»: «Ват =ер=ие хывăхпа улталаймăн»: «Аллупа ĕ=ле: пу=упа шухăшла»: «Ват =ын — тăват =ын»: «Мулкачăн хăлхи вăрăм та хӳри кĕске»: «Сивĕ яшка сивĕтмест: сивĕ сăмах сивĕтет»

Юмахсенче ёруран –ёрёва ку=са пыракан халёх  ёслёлёх.?  Халёх культури: йёли-й.рки: пурнё=. у==ёнах сёнарланнё? Юмах т.нчин  кёмёл.- тулли те  пуян? Эп. чёваш халёх юмах.сене  чунтан кёмёллатёп: в.сене юрататёп? +ак юратёвах  ачасем патне илсе =итерессиш.н тёрёшатёп?  Ача сад.нчи ушкёна кашни кунах чёваш тум-тир. тёхённё Илемпи хёнана =\рет? Илемпи чёвашла юмахсем: халапсем: сёвёсем вулать: в.семпе паллаштарать? Илемпи сёмах.сене тимл.н итле==.? Вёл хулл.н калакан сёмахсене ёша хыва==.:п.р-п.ринпе п\племе те хёнёха==.?

В.сен ку=.сенче  пултарулёх х.лхеме =и=ет? Шёпёрлансем юмах-халапри  геройсемпе  п.рле савёна==.: хумхана==.: суйнине: хёранине: т.р.смарлёха хир.=ле==.?

+авёнпах юмахсемпе анлё усё курни ачасене т.р.с воспитани пама май парать?

Воспитани .=.нче эп. т.рл.  халап-юмахпа  усё курма тёрёшатёп?  Унпа п.рлех  юмах вулани ёна сценка ев.р кётарни: конкурссем й.ркелени: \керч.ксен курав. иртттерни те пысёк вырён йышёнать?

Юмах вёййисем  ачасене чётёмлё пулма: п.р-п.рне хисеплеме: итлеме хёнёхтара==.? Пурнё=ра «кирл.»  е «пурнё=ламалла»  сёмаха кёмёлламастпёр пулин те: вёйёра =акё пачах та сис.нмест? Ача   выляни: хутшённи: кёмёл-туйёмне палёртни – чи кирли?

Кашни кун ку=ран пёхса ларакан ачасем мана чунлё тёва==.? Эпе в.сен чун.нче чёваш туйём. вёратма  пултартём  пулсан эп. хамён пурнё= т.ллевне пурнё=ларём тесе калама пултаратёп? Манён чун хам в.рентекен кашни ачарах?

Апла пулсассён м.н п.чекрен чёвашла кала=ма хёнёхтарар? Т.рл. юмахсемпе: халапсене вуласа парар?